x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liderii ţărilor din grupul București Nouă reafirmă sprijinul pentru Ucraina şi cer consolidarea apărării

Liderii ţărilor din grupul București Nouă reafirmă sprijinul pentru Ucraina şi cer consolidarea apărării

de Redacția Jurnalul    |    22 Feb 2023   •   22:50
Liderii ţărilor din grupul București Nouă reafirmă sprijinul pentru Ucraina şi cer consolidarea apărării
Sursa foto: Hepta

Liderii statelor din grupul Bucureşti Nouă (B9) au reafirmat, cu ocazia reuniunii de la Varşovia, sprijinul pentru Ucraina şi au cerut acţiuni pentru intensificarea apărării pe flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice.

"Ucraina îşi foloseşte dreptul legitim de a se apăra de agresiunea rusă", au transmis liderii din Polonia, România, Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania şi Slovacia, în comunicatul difuzat după reuniunea în formatul Bucureşti Nouă (B9).

În plus, liderii participanţi la reuniunea de la Varşovia au pledat pentru intensificarea apărării pe flancul estic al NATO, pentru a descuraja Rusia, considerată "cea mai mare şi cea mai directă ameninţare de securitate", potrivit cotidianului Le Monde.

La reuniune au fost prezenţi şi preşedintele SUA, Joseph Biden, precum şi Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO. Preşedintele Biden a reiterat angajamentul Statelor Unite ale Americii pentru securitatea transatlantică, a anunţat Casa Albă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: b9 ucraina apărare nato