x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tatăl lui Julian Assange s-a întâlnit cu Bashar al-Assad la Damasc

Tatăl lui Julian Assange s-a întâlnit cu Bashar al-Assad la Damasc

de Agerpres    |    31 Dec 2013   •   14:25
Tatăl lui Julian Assange s-a întâlnit cu Bashar al-Assad la Damasc

Tatăl fondatorului WikiLeaks Julian Assange, John Shipton, s-a deplasat în Siria, unde s-a întâlnit cu preşedintele sirian Bashar al-Assad, la Damasc, în cadrul unui voiaj de „solidaritate cu poporul sirian”, a relatat marţi cotidianul The Australian, citat de AFP.
John Shipton a făcut parte dintr-o delegaţie de membri ai WikiLeaks Party, o formaţiune politică creată de Assange cu ocazia ultimelor alegeri senatoriale din Australia.
Întâlnirea cu Assad, de la care agenţia oficială siriană de presă a difuzat mai multe fotografii, a avut loc la 23 decembrie şi a durat aproximativ o oră, potrivit Preşedinţiei de la Damasc.
Delegaţia australiană s-a întâlnit, de asemenea, la Damasc cu Patriarhul Antiohiei, Ioan al X-lea, şi cu prim-ministrul Wael al-Halqi.
Secretarul naţional al WikiLeaks Party, Matt Watt, a declarat că această călătorie, care a suscitat reacţii ostile în Australia, a fost o „misiune pentru reconstrucţie şi pace”.
La 22 decembrie, pe site-ul Facebook al partidului, delegatul australian Jama Daoud a scris:”După întâlnirea cu premierul şi ministrul adjunct de Externe sirieni, am înţeles cum sirienii pot învinge conspiraţia a peste 86 de ţări împotriva statului lor”.
Site-ul WikiLeaks - fără legătură cu partidul omonim - s-a distanţat imediat. Site-ul „nu a fost informat şi nu şi-a dat aprobarea”, scrie pe contul său de pe Twitter.
WikiLeaks Party a precizat că va da publicităţii în ianuarie un raport cu privire la sejurul sirian, calificat drept „iresponsabil” de opoziţia laburistă.


Conflictul sirian, care a izbucnit în martie 2011, s-a soldat cu peste 126.000 de morţi, potrivit unei organizaţii neguvernamentale, şi a forţat milioane de oameni să fugă din calea violenţelor.
 

×