x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Te ia cu ameţeli. 73 de milioane de euro, câştigate de un francez la Euromillions!

Te ia cu ameţeli. 73 de milioane de euro, câştigate de un francez la Euromillions!

de Istvan Deak    |    03 Dec 2014   •   12:33
Te ia cu ameţeli. 73 de milioane de euro, câştigate de un francez la Euromillions!

Pentru unii, Crăciunul vine mai repede! Cel puţin pentru un francez (sau franţuzoaică, încă nu i se cunoaşte identitatea), loteria Euromillions a adus nici mai mult, nici mai puţin decât 73 de milioane de euro (72.971.665 euro, mai exact), marţi, 2 decembrie, anunţă Francaise des Jeux (FDJ).

Este al şaptelea mare câştig obţinut vreodată la această loterie europeană înregistrat pe teritoriul francez.
Francezii de la France Info notează că şansele erau de una la 116.531.800 de a “pica” pe toate cele şapte numere câştigătoare la Euromillions.

Deocamdată, după cum spuneam, nu se ştie mare lucru despre câştigătorul sau câştigătoarea din Franţa. FDJ va dezvălui în zilele următoare departamentul în care jucătorul şi-a validat biletul. Este, în orice caz, subliniază sursa citată, un record pentru anul 2014. Şi al cincilea “jakpot francez” la Euromillions de la începutul acestui an.

Recordul absolut la această loterie este deţinut însă de un portughez. La finele lui octombrie, el a câştigat suma de 190 de milioane de euro, un record absolut pentru o singură persoană. Acum doi ani, un cuplu din Marea Britanie a obţinut aceeaşi sumă, care reprezintă, de altfel, plafonul prevăzut de acest joc.
În Franţa, cel mai mare câştig s-a ridicat la 169 de milioane şi a fost obţinut în octombrie 2012.

×