x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tensiuni Turcia-Suedia. Protest la Stockholm în cadrul căruia se va arde Coranul

Tensiuni Turcia-Suedia. Protest la Stockholm în cadrul căruia se va arde Coranul

de Redacția Jurnalul    |    21 Ian 2023   •   12:35
Tensiuni Turcia-Suedia. Protest la Stockholm în cadrul căruia se va arde Coranul
Sursa foto: Hepta

Tensiunile dintre Suedia și Turcia se amplifică după ce autoritățile de la Stockholm au permis organizarea unui protest antiturc, scrie Reuters.

„În acest moment, vizita ministrului suedez al Apărării, Pal Jonson, în Turcia, pe 27 ianuarie, a devenit lipsită de sens. Așa că am anulat vizita”, a anunțat omologul turc, Hulusi Akar.

Pal Jonson trebuia să ajungă la Ankara săptămâna viitoare, la invitația lui Akar pentru a discuta despre acceptarea de către Turcia a aderării Suediei la NATO. 

Însă acum, Akar a explicat că a vorbit cu președintele Tayyip Erdogan despre obiecțiile Turciei la autorizarea protestului antiturc din Suedia. 

„Este inacceptabil să nu se reacționeze la aceste proteste”, a declarat Akar.

Totodată, Ministerul turc de Externe l-a convocat, vineri, pe ambasadorul Suediei cu privire la permiterea organizării acestei manifestații de către autoritățile de la Stockholm, în condițiile în care la protest se va arde Coranul în fața reprezentanței diplomatice a Turciei. 

Suedia și Finlanda și-au depus cererea  de aderare la NATO, în mai 2022, în contextul războiului din Ucraina. Turcia se opune motivând refugierea unor comandanți kurzi pe teritoriul acestor țări. 

×
Subiecte în articol: suedia turcia protest coran