x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tensiunile militare, mană cerească pentru compania care produce avionul Gripen

Tensiunile militare, mană cerească pentru compania care produce avionul Gripen

30 Oct 2022   •   21:00
Tensiunile militare, mană cerească pentru compania care produce avionul Gripen
Sursa foto: Hepta

Compania suedeză Saab, producătoarea avionului de vânătoare Gripen, consideră că vor urma ani de creștere potențială în sectorul apărării, pe măsură ce țările se înarmează pe fondul amenințărilor militare tot mai mari, scrie Reuters.

Saab a înregistrat o creștere de 13,6% a profitului trimestrial.

Invazia Rusiei în Ucraina a ridicat tensiunile dintre Moscova și Occident la niveluri nemaiîntâlnite de la apogeul Războiului Rece, iar țările din Europa se străduiesc să crească cheltuielile pentru apărare și să obțină contracte cu producătorii de echipamente militare.

"Dacă ne uităm la creșterea din Europa, părerea mea este că este un pic cam lentă la început când vine vorba de cheltuieli", a declarat directorul general Micael Johansson într-o conferință de presă. "Dar este o oportunitate de creștere pe mai mulți ani pe care o vedem în Europa și în alte părți, cel puțin până în 2030".

Compania, care se concentrează pe domenii precum aeronautica, armament avansat și sisteme de comandă și control, a declarat că profitul operațional a crescut la 568 de milioane de coroane suedeze (51,9 milioane de dolari) în trimestrul respectiv, de la 500 de milioane de coroane suedeze în urmă cu un an.

Alături de alte țări occidentale, Suedia este în curs de a-și majora puternic cheltuielile pentru apărare și a solicitat aderarea la NATO, ceea ce se pare că deschide noi oportunități de afaceri pentru o companie ale cărei acțiuni au crescut cu aproape 70% în acest an.

Saab, un concurent al unor companii precum Lockheed Martin , Dassault din Franța și BAE Systems din Marea Britanie, a adăugat un număr de 500 de angajați în acest an și a declarat că investește în creșterea capacității și în noi recrutări.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: avion gripen