x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Terifiant - Miorita chinezeasca

Terifiant - Miorita chinezeasca

de Delia Zahareanu    |    27 Ian 2007   •   00:00

Creativi pana si cu moartea, niste escroci chinezi au pus la cale o noua modalitate de a face bani. Profitand de superstitiile taranilor care aveau morti barbati tineri in familie, decedati fara a fi apucat sa se casatoreasca, hotii omorau fete tinere si le vindeau cadavrele familiilor in discutie.

Rudele le ingropau langa tineri pentru a le asigura acestora o viata fericita in eternitate, dupa cum relateaza cotidianul britanic The Times. Intermediarul afacerii era de obicei antreprenorul de pompe funebre.

Dupa ce politia a arestat personajele principale ale "Mioritei chinezesti", unul dintre ei, Yang Dongyan, in varsta de 35 de ani a declarat: "Nu voiam decat sa fac bani. E un mod rapid de a face bani. Am fost arestat prea repede, pentru ca altfel planuisem sa mai fac aceasta afacere de vreo cateva ori".

Yang a descris modul in care a operat in prima sa "afacere": a primit aproxmativ 1.200 de euro pentru o tanara handicapata psihic, chiar din partea familei ei, in speranta ca escrocul ii va intermedia o casatorie, o practica raspandita in China rurala. Stiind de cererile pentru nuntile pe eternitate, Yang a omorat tanara si a vandut cadavrul a doua zi pentru suma de 1.500 de euro antreprenorului de pompe funebre cu care era asociat in macabra afacere.

×
Subiecte în articol: externe