x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe TEROARE LA BOMBAY / Haosul a pus stăpânire pe oraş

TEROARE LA BOMBAY / Haosul a pus stăpânire pe oraş

de Mihaela Matachita    |    28 Noi 2008   •   00:00
TEROARE LA BOMBAY / Haosul a pus stăpânire pe oraş

Atacurile din metropola economică a Indiei, Bombay, par să fi luat prin surprindere serviciile de securitate şi informaţii. Asaltul a început miercuri seară prin atacuri armate sincronizate asupra unor obiective frecventate de occidentali, dar confruntările au continuat a doua zi, situaţia rămânând confuză.



Dovadă că atacurile au făcut ca haosul să pună stăpânire pe oraş este că joi, autorităţile şi presa indiene furnizau încă informaţii contradictorii despre numărul sau identitatea autorilor atacurilor, clădirile vizate de aceştia, numărul morţilor, al răniţilor sau cel al ostaticilor, arăta Mediafax într-o amplă analiză.

Forţele de securitate indiene , inclusiv echipe de commando, şi unităţi ale armatei au intervenit în mai multe puncte din oraş. Însă reacţia autorităţilor, deşi destul de rapidă, nu a reuşit să pună capăt atacurilor sau să limiteze pierderile şi nici să împiedice instalarea panicii şi a terorii pe străzile din Bombay. Oraşul a fost practic închis, bursa, şcolile şi instituţiile şi-au suspendat activitatea, locuitorii fiind sfătuiţi să nu îşi părăsească locuinţele. Forţele de ordine nu exclud ca atacurile de miercuri seara să fie urmate şi de alte atentate.

Poliţia a oferit puţine informaţii legate de ancheta lansată pentru identificarea autorilor atacurilor, afirmând numai că aceştia au ajuns în oraş cu bărci pescăreşti, iar dintre cei nouă suspecţi arestaţi, şapte sunt pescari. Forţele de ordine au mai găsit, la un restaurant din apropierea hotelului Taj, o cantitate importantă de explozibil militar şi o barcă încărcată cu explozibili în apropierea ţărmului.

×
Subiecte în articol: externe