x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe El este teroristul care împușcă oameni pe stradă în aceste momente la Bruxelles: Răzbun musulmanii!

El este teroristul care împușcă oameni pe stradă în aceste momente la Bruxelles: Răzbun musulmanii!

de Redacția Jurnalul    |    16 Oct 2023   •   22:08
El este teroristul care împușcă oameni pe stradă în aceste momente la Bruxelles: Răzbun musulmanii!

Teroristul a publicat un videoclip pe rețelele de socializare în care își pretinde apartenența la Daesh și se laudă că a ucis necredincioși pentru a „răzbuna musulmanii”.

Slayem Slouma, ucigașul islamist înarmat se află încă pe străzi, iar poliția încearcă să îl captureze. 

Mesajul atacatorului după crimă:

„Allahu Akbar. Numele meu este Abdesalem Al Guilani și sunt un luptător pentru Allah. Sunt din Statul Islamic. Iubim pe cine ne iubește și urâm pe cine ne urăște. Trăim pentru religia noastră și murim pentru religia noastră. Fratele tău s-a răzbunat în numele musulmanilor. Am ucis 3 suedezi până acum Al hamdoulelah. 3 suedezi, da. Cei cărora le-am greșit cu ceva, să mă ierte. Și eu îi iert pe toți. Salam Aleykoum". 

S-au auzit împușcături în centrul capitalei Belgiei, potrivit informațiilor transmise de presa locală, inclusiv Le Soir. Evenimentele s-au petrecut pe Boulevard d’Yprès. Potrivit autorităților, contactate de presa belgiană, sunt doi morți, arată Le Figaro. 

Potrivit RTBF, trăgătorul a împușcat anterior o persoană într-un hol de intrare, înainte de a viza două persoane dintr-un taxi. 

Imaginile postate pe rețelele sociale arată un bărbat, îmbrăcat într-o vestă fluorescentă, deschizând focul în mijlocul străzii.

Potrivit primelor elemente cunoscute, citate de Le Soir, focuri de armă au fost trase în jurul orei 19.15 în apropiere de Place Sainctelette, Boulevard d’Ypres și Boulevard du Ninième de ligne. La fața locului au ajuns în număr mare serviciile de urgență. Niciun suspect nu a fost încă arestat.

Se raportează că ambele victime purtau tricouri de fotbal suedeze, înaintea meciului de calificare la Euro împotriva Belgiei din această seară în capitală, arată și SkyNews

„Totul indică un atac antisemit”, a declarat ministrul de interne Joelle Milquet.

Belgia a ridicat nivelul de alertă la patru, nivelul maxim, în urma focurilor de armă din centrul Bruxellesului, în urma cărora cel puțin două persoane au murit. De asemenea, securitatea a fost întărită în jurul stadionului unde are loc meciul dintre Belgia și Suedia.

UPDATE; „Europa noastră este zguduită” a reacționat Emmanuel Macron, președintele Franței. Ursula von der Leyen, președintele CE, a declarat că ”suntem uniți împotriva terorii”.

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: terorist Bruxelles Slayem Slouma