x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Teroristii isi indreapta armele spre Vatican

Teroristii isi indreapta armele spre Vatican

18 Mar 2004   •   00:00

Europa este in fierbere. Groaza ca evenimentele teribile din 11 martie de la Madrid s-ar putea repeta a cuprins intregul continent.

Sub amenintarea terorista, multe state europene, Marea Britanie, Franta, Portugalia, Italia, Grecia si Polonia, au luat masuri de securitate extrem de dure.

Teama

Nimeni nu mai crede ca responsabili pentru atacurile de joi au fost membrii ETA, toata lumea se gandeste cu teama la sauditul Ossama ben Laden. Potrivit serviciilor straine de informatii citate de site-ul www.debka.com, liderul Al-Qaeda nu are de gand sa se opreasca la Spania. Pe lista sa mai sunt Italia, Austria, Marea Britanie si SUA. Expertii straini considera ca viitoarele tinte ale Al-Qaeda nu sunt tinute secrete de ben Laden. Ele exista pe diverse siteuri pe Internet, dar si in avertismentele date periodic de liderii Al-Qaeda.

Prima a fost Turcia

Potrivit DebkaFile, teroristul saudit si-a facut lista cu tintele din Europa din decembrie 2002. Spania nu era prima tinta. Acesta era Turcia, lovita de altfel anul trecut, in noiembrie.

In atentatele de la Istanbul, 63 de oameni au fost ucisi si peste 600 raniti. Spania era trecuta in dreptul numarului 2. Urmeaza Roma si Vaticanul, centrul crestinismului. A patra tinta este Austria.

Marea Britanie si SUA, la urma

Abia apoi teroristii lui ben Laden vor incerca sa loveasca Marea Britanie, SUA si, eventual, Franta. De altfel, atat la Londra, cat si la Paris, securitatea a fost intarita. In plus, exista amenintari destul de grave cu atacuri devastatoare.
( LAVINIA TUDORAN )

Avertisment pentru Romania

"Autoritatile din Italia, Polonia si Romania ar trebui sa fie preocupate, ingrijorate de efectele parteneriatului cu SUA. Alianta cu americanii le transforma in posibile tinte ale teroristilor, care le scapa printre degete serviciilor de informatii din Europa." Avertismentul face parte dintr-un editorial intitulat "Efectele Madridului: Razboiul impotriva terorismului la rascruce" publicat in presa americana, mai exact in cotidianul Minneapolis Star Tribune. Publicatia noteaza la final ca teroristii nu trebuie nicidecum subestimati.

×
Subiecte în articol: externe