x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Teroristul jihadist din Bruxelles a fost împușcat

UPDATE Teroristul jihadist din Bruxelles a fost împușcat

de Redacția Jurnalul    |    17 Oct 2023   •   09:42
UPDATE Teroristul jihadist din Bruxelles a fost împușcat
Sursa foto: Hepta

Bărbatul de origine tunisiană, care a ucis luni seara doi suedezi în centrul capitalei belgiene, a fost împușcat într-o suburbie a Bruxelles-ului.

UPDATE

Ministrul belgian de Interne a anunțat că suspectul a fost împușcat. El  se află la terapie intensivă, potrivit TF1. Ulterior, presa locală a anunțat că suspectul a murit la spital. Informația nu a fost confirmată în mod oficial de autorități. În timpul nopții, în locurile percheziționate de polițiști și într-un parc din împrejurimi au fost găsite mai multe arme.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Suspectul, despre care presa locală a anunțat că se numește Abdesalem L., a fost împușcat într-o cafenea din Schaerbeek, relatează Sky News.

Deși, inițial, identitatea bărbatului împușcat nu a fost confirmată de către procurori, ministrul belgian de Interne, Annelies Verlinden, a declarat că arma automată găsită asupra persoanei împușcate este aceeași cu cea folosită în atacul de luni. 

Autoritățile belgiene instituiseră nivel maxim de alertă teroristă în Belgia, după atacul terorist soldat cu moareta a doi turiști suedezi. Atacatorul, care s-a și filmat in timp ce derula acțiunea teroristă, s-a descris drept „jihadist”. Atacul terorist vine într-un moment în care toate capitalele lumii sunt în stare de alertă din cauza tensiunilor reaprinse de situația din Israel.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: terorist Bruxelles ucis