x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Testare în masă în China. Temerile legate de COVID-19 cresc înainte de startul Jocurilor Olimpice

Testare în masă în China. Temerile legate de COVID-19 cresc înainte de startul Jocurilor Olimpice

23 Ian 2022   •   17:30
Testare în masă în China. Temerile legate de COVID-19 cresc înainte de startul Jocurilor Olimpice
Sursa foto: COSR/facebook

Beijingul a raportat 12 noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, cu 12 zile înainte ca orașul să găzduiască Jocurile Olimpice de iarnă, iar testele în masă au fost introduse în trei zone în încercarea de a limita epidemia.

Capitala a înregistrat sâmbătă nouă pacienți simptomatici cu coronavirus și trei cazuri asimptomatice, toate depistate în instalațiile de depozitare cu lanț rece folosite pentru manipularea alimentelor importate, potrivit publicației de stat Global Times.

Toți noii infectați sunt angajați sau au legătură cu două facilități de depozitare a fructelor din districtul Fengtai, în partea de sud-vest a orașului.

Având în vedere că doar 63 de cazuri au fost raportate sâmbătă în întreaga populație de 1,402 miliarde de locuitori ai Chinei, 12 într-un singur district au făcut să sune alarma.

În total, 34 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în Beijing de când acest focar a fost detectat pentru prima dată pe 15 ianuarie.

Pe lângă depozite, o clădire rezidențială și un restaurant au fost închise temporar.

Toți rezidenții din trei comunități din apropiere sunt testați pentru a găsi orice potențial purtător.

Autoritățile sanitare din oraș au cerut rezidenților care au fost în oricare dintre locurile pe care se știe că le-au vizitat persoanele cu COVID-19 să anunțe oficialii și să facă imediat teste.

În contextul în care mai sunt mai puțin de două săptămâni până la Jocurile Olimpice, autoritățile sanitare din Beijing au cerut districtelor să mențină „modul de urgență complet", deoarece continuă să fie raportate cazuri pozitive.

Orașele din întreaga China au impus restricții mai stricte în ultimele săptămâni, în încercarea de a controla noi focare, în timp ce vizitatorii interni din Beijing se confruntă cu teste suplimentare.

Spectatorii internaționali au fost excluși de la Beijing 2022 din cauza îngrijorărilor legate de COVID-19, iar organizatorii au confirmat săptămâna aceasta că nici publicul larg din China nu va putea cumpăra bilete.

Grupuri selecte vor fi invitate la evenimentele olimpice și paralimpice conform planurilor actuale.

Ștafeta Torței va fi, de asemenea, izolată de public pentru a înăbuși răspândirea COVID-19.

„Această ștafetă a torței va acorda întotdeauna prioritate siguranței", a declarat Yang Haibin, un oficial de la Biroul Municipal de Sport din Beijing.

„Ținând cont de măsurile de prevenire a epidemiei, Ștafeta Torței și activitățile ceremoniale vor fi organizate în locuri închise sigure și controlabile".

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Beijing 2022 va avea loc pe 4 februarie, iar Jocurile se vor încheia pe 20 februarie.

(sursa: Mediafax)

×