x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tezaurul secret din lăptărie

Tezaurul secret din lăptărie

de Mihaela Matachita    |    07 Dec 2009   •   00:00

Poliţia italiană a confiscat mai multe lucrări semnate de pictori celebri ca Van Gogh, Picasso, Cezanne de la fondatorul companiei de lactate Parmalat, a cărei bancrută frauduloasă a păgubit 40.000 de acţionari în 2003.

Un număr de 19 capodopere, depozitate în poduri şi subsoluri şi cu o valoare estimată de 100 de milioane de euro, au fost confiscate în week-end. Procurorul din Parma, Gerardo Laguardia, a declarat postului tv italian Sky TG24: "Am aflat că se desfăşurau negocieri pentru a vinde una dintre picturi" şi am lansat raiduri în trei apartamente din zona Parmei, lângă sediul central al Parlamat.

Potrivit colonelului Piero Iovino de la poliţia din Bologna, toate picturile, acuarelele şi desenele urmau să fie vândute unui rus care locuieşte probabil în Italia. Multinaţionala de lactate şi sucuri s-a prăbuşit strivită de o datorie de 14 miliarde de euro în 2003. Mulţi mici investitori care şi-au pierdut economiile de o viaţă se aflau printre cei 40.000 de acţionari fraudaţi. Tanzi a fost condamnat de un tribunal din Milano în 2008.

Ani în şir despre Tanzi a circulat zvonul că are "o comoară ascunsă". După ce un recent show tv a speculat că acesta a intenţionat să se pună la adăpost de urmările iminente ale falimentului, "am strâns şurubul" asupra ginerelui lui Tanzi, Stefano Strini, pentru a găsi comoara, a spus Iovino.

×
Subiecte în articol: externe