x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe The New York Times: Franţa e şocată de turnura cazului Strauss-Kahn

The New York Times: Franţa e şocată de turnura cazului Strauss-Kahn

01 Iul 2011   •   09:37
The New York Times: Franţa e şocată de turnura cazului Strauss-Kahn

'Stirea a cazut ca un traznet', a comentat fostul premier socialist Lionel Jospin, pentru cotidianul american The New York Times, vestea ca Strauss-Kahn ar putea scapa de acuzatiile de viol, din pricina pierderii credibilitatii cameristei care il acuza pe fostul sef al FMI.

Se pare ca DSK (cum este cunoscut in Franta si, mai nou, in lumea intreaga, Dominique Strauss-Kahn) nu mai poate reintra in cursa pentru presedintia Frantei, socialistii avand un candidat desemnat in persoana lui Martine Aubry.

Insa, dupa cum spune fostul ministru al Culturii, Jack Lang, DSK mai poate juca un rol cheie in alegerile prezidentiale, crescand sortii de izbanda ai colegei sale de partid, in dauna presedintelui in functie, Nicolas Sarkozy.

'Cred ca e o zi tare trista pentru domnul Sarkozy si staff-ul sau', a spus deputatul socialist Claude Bartolone.

Pe de alta parte, un oficial al FMI a declarat, sub rezerva anonimatului, ca noul sef al FMI, fostul ministru de Finante al Frantei, Christine Lagarde nu are de gand sa renunte la postul in care abia a fost numita, in cazul in care Strauss-Kahn va fi reabilitate de Justitia americana. 'A demisionat si cu asta-basta!', a spus oficialul, despre fostul sau sef.

×