x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Președintele CIO laudă pregătirile pentru Paris 2024 după vizita la satul olimpic

Președintele CIO laudă pregătirile pentru Paris 2024 după vizita la satul olimpic

de Redacția Jurnalul    |    02 Dec 2023   •   06:40
Președintele CIO laudă pregătirile pentru Paris 2024 după vizita la satul olimpic
Sursa foto: Hepta

Președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a lăudat pregătirile pentru Jocurile Olimpice Paris 2024 de anul viitor, după ce a vizitat vineri satul olimpic.

Bach și membrii din comitetul executiv al CIO au încheiat o vizită de patru zile la Paris cu o trecere și pe la satului olimpic din departamentul Seine Saint-Denis, la nord de centrul Parisului, plimbându-se prin cele 86 de clădiri care vor avea peste 14.500 de paturi pentru sportivi.

"Întotdeauna este un moment extraordinar să te afli într-un sat olimpic, pentru că, după ce Jocurile se vor încheia, sportivii vor vorbi despre sat", a declarat Bach reporterilor, citat de Reuters.

"Aici va fi inima Jocurilor Olimpice, iar sportivii vor avea condiții excelente. Din ceea ce am putut vedea aici, este compact, foarte pragmatic, dar și un peisaj minunat.

"Aș putea continua să laud pregătirile. Nu sunt doar eu, ci întreaga comisie executivă a CIO este foarte fericită, foarte mulțumită de stadiul pregătirilor."

Președintele Paris 2024, Tony Estanguet, a declarat că pregătirile sunt pe drumul cel bun.

"Satul sportivilor este în curs de finalizare", a spus el.

"Așa cum era programat, va fi livrat la începutul lunii martie, astfel încât comitetul de organizare va putea să-l pregătească pentru sportivi la sosirea lor pe 15 iulie."

Vizita a decurs normal, în ciuda unei scurgeri de gaz pe șantier în cursul dimineții.

Jocurile Olimpice vor avea loc în perioada 26 iulie-11 august, iar după 28 august-8 septembrie, satul sportivilor va deveni un cartier de 2.800 de apartamente, dintre care 25% vor fi scoase la vânzare.

Restul vor fi locuințe sociale și apartamente destinate închirierii.

(sursa: Mediafax)

×