x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jocuri criminale pe TikTok: O fetiță de 12 ani a murit după o provocare virală pe rețeaua de socializare. Tu știi ce face copilul tău pe internet?

Jocuri criminale pe TikTok: O fetiță de 12 ani a murit după o provocare virală pe rețeaua de socializare. Tu știi ce face copilul tău pe internet?

de Andreea Tiron    |    17 Ian 2023   •   19:44
Jocuri criminale pe TikTok: O fetiță de 12 ani a murit după o provocare virală pe rețeaua de socializare. Tu știi ce face copilul tău pe internet?
Sursa foto: Facebook

O fetiță de 12 ani a fost găsită moartă în casa sa din Argentina, după ce a participat la o provocare virală pe TikTok, numită "blackout challenge" sau "provocarea de sufocare". Fetița era live cu colegii de clasă când s-a petrecut tragedia.

Milagros Soto avea o frânghie înfășurată în jurul gâtului, atunci când tatăl ei a sosit de la serviciu și a descoperit trupul neînsuflețit al fetiței, în dormitor. Mătușa fetei a declarat, pentru o televiziune locală, că nepoata ei a primit un link către provocarea de pe TikTok, cunoscută și sub numele de "provocarea de sufocare" sau "provocarea de a leșina", printr-un mesaj pe WhatsApp de la unul dintre colegii ei de clasă de la școală.

Se pare că fetița a încercat de două ori să își scoată frânghia de la gât și a eșuat la a treia încercare, murind efectiv sub privirile colegilor ei.

Familia copilei crede că "cineva a încurajat-o" pe Milagros să participe la acest joc criminal, dezvăluind că fetița a fost victima bullying-ului la școală, fiind ridiculizată în mai multe rânduri de colegii de la școală.

"Avem o mulțime de îndoieli cu privire la tot ceea ce s-a întâmplat. Era o fată foarte inteligentă. A fost hărțuită la școală. Ne-a spus că nimeni nu o plăcea la școală pentru că se spunea că arată bine, pentru că era blondă și avea ochii albaștri. O fată foarte studioasă, toată lumea de aici o cunoștea ca fiind fata care zâmbea cu acei ochi mari”, a declarat mătușa copilei, pentru postul TV, El Trece, citat de Daily Mail.

Autopsia a arătat că moartea micuței a fost cauzată de 'asfixie mecanică prin spânzurare' și 'nu există semne de abuz sau de intervenție a unei terțe părți' ".

Ce este '​blackout challenge' sau "provocarea de sufocare"?

Provocarea virală 'blackout challenge' constă în faptul că o persoană se înregistrează în timp ce își ține respirația cât mai mult timp înainte de a leșina, iar apoi explică ce a simțit într-un videoclip separat. Potrivit People, provocarea datează din 2008 și a redevenit populară pe TikTok în 2021. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au atribuit cel puțin 80 de decese în rândul utilizatorilor de social media care au acceptat provocarea.

×