x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Timoşenko: În Ucraina riscă să izbucnească un război civil dacă trupele ruse nu vor părăsi țara

Timoşenko: În Ucraina riscă să izbucnească un război civil dacă trupele ruse nu vor părăsi țara

08 Mar 2014   •   16:10
Timoşenko: În Ucraina riscă să izbucnească un război civil dacă trupele ruse nu vor părăsi țara

Oficialii de la Kiev consideră ilegal referendumul programat pentru 16 martie în Crimeea, iar Iulia Timoşenko avertizează că în Ucraina riscă să izbucnească un război civil dacă trupele ruse nu vor părăsi ţara. În schimb, Moscova speră că se va găsi un numitor comun şi nu va începe un nou Război Rece, în ciuda „dezacordului profund” cu Occidentul, potrivit stiri.tvr.ro.

Aflată în Germania pentru tratament, fostul premier Iulia Timoşenko a cerut cancelariilor occidentale sancţiuni dure împotriva Rusiei şi personal la adresa lui Vladmir Putin. Timoşenko avertiza că, dacă nu va fi oprit referendumul organizat de militanţii pro-ruşi în Crimeea, Ucraina riscă să se confrunte mult timp de acum înainte cu lupte de partizani.

Timoşenko a spus că are un plan cu ajutorul căruia îl poate opri pe Vladimir Putin să anexeze teritoriile Ucrainei însă, deocamdată, nu îl dezvăluie opiniei publice.

×