x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tineri români, prinși sfidând regulile pandemice într-o stațiune din Austria

Tineri români, prinși sfidând regulile pandemice într-o stațiune din Austria

30 Ian 2021   •   17:30
Tineri români, prinși sfidând regulile pandemice într-o stațiune din Austria

Austria a descoperit aproape 100 de străini, inclusiv români, care sfidau regulile pandemice într-o stațiune de top din Austria.

Primarul orașului St. Anton, una dintre stațiunile de top din Austria, a declarat că zeci de tineri turiști din întreaga Europă au ajuns în oraș și au sfidat regulile pandemice, conform Reuters.

„Printre alții, erau britanici, danezi, suedezi, români, germani, australieni, irlandezi și polonezi. Au fost verificați și amendați", au declarat polițiștii din provincia Tirol.

Controlul a fost efectuat vineri seara, iar cei care au încălcat regulile pot primi amenzi de până la 2.180 de euro.

Austria, o țară cu puțin sub 9 milioane de oameni, a înregistrat până acum 413.208 de cazuri de Covid și 7.703 de decese.

Austria a fost, în decembrie, într-un lockdown național, cu magazinele neesențiale închise. În plus, din 19 decembrie până în 10 ianuarie au existat reguli severe privind intrarea în țară, în mare parte pentru a descuraja schiorii. Oamenii veniți din aproape toate țările din Europa au fost nevoiți să intre în carantină.

Cu toate acestea, deși schiorii nu pot rămâne peste noapte într-o stațiune, noi contaminări au apărut printre profesorii de schi, cursurile fiind permise pentru vizitatorii din Europa.

Cazările sunt permise doar călătoriilor de afaceri, iar primarul Sf. Anton, Helmut Mall, a declarat că noii sosiți s-au înregistrat la adrese locale și au spus că sunt în căutarea unui loc de muncă.

Poliția nu a precizat exact în ce a constat sfidarea regulilor, declarând doar că străinii au încălcat reglementările.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: români austria