x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trădat de neveste.

Trădat de neveste.

de Sînziana Stancu    |    23 Mai 2011   •   21:00

Un ghid de buzunar cu detalii despre ascunzatoarea liderului retelei teroriste Al-Qaeda, folosit de comandoul Navy SEAL in operatiunea de eliminare a lui Ossama ben Laden, sugereaza ca teroristul a fost tradat 'din interior', din complexul Abbottabad, din nord-vestul Pakistanului, unde el locuia cu trei neveste si o droaie de copii. Exemplarul a fost pierdut de unul dintre membrii fortelor speciale in timpul descinderii din noaptea de 1 spre 2 mai, cand Ben Laden a fost ucis de americani, scrie Daily Mail.

Tabloidul britanic scrie ca intre cele trei sotii care locuiau cu el in ascunzatoare era o rivalitate crancena, in special intre cele doua mai in varsta, care se coa­lizasera impotriva celei mai tinere dintre ele, Amal, cu care teroristul se casatorise in 2000, cand ea avea 17 ani. Kairiah (62 de ani) si Siham (54) o invidiau pe Amal si ar fi dat vina pe ea pentru uciderea sotului lor, pentru ca ar fi atras atentia spionilor care il urmareau, deoarece nascuse gemeni, la inceputul anului, in spitalul complexului Abbottabad. Sunday Times scrie ca in documentul CIA ratacit apare, intre altele, si o informatie refe­ritoare la 'doi copii neidentificati' nascuti anul acesta.

De asemenea, alaturi de fotografii luate din satelit apare si o descriere a culorilor hainelor lui Ben Laden: 'Haine de culoare deschisa si o vesta inchisa la culoare'. Ministrul pakistanez de Interne, Rahman Malik, fost director al serviciilor secrete pa­kistaneze, a declarat ca 'cineva din interior a furnizat informatii. Daca nu ar fi avut informatii precise, americanii nu s-ar fi dus direct in camera lui Ben Laden'.

×
Subiecte în articol: externe