x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nuntă cu sfârșit tragic:10 morți și 25 de răniți grav după un accident de autobuz

Nuntă cu sfârșit tragic:10 morți și 25 de răniți grav după un accident de autobuz

de Redacția Jurnalul    |    12 Iun 2023   •   09:45
Nuntă cu sfârșit tragic:10 morți și 25 de răniți grav după un accident de autobuz
Sursa foto: Twitter/CHAUDHRY IMRAN

Cel puțin 10 persoane au murit și 25 au fost rănite după ce un autobuz închiriat care transporta invitați la o nuntă s-a răsturnat de pe o rampă într-un sens giratoriu din statul australian New South Wales (NSW), a anunțat luni poliția, citată de Reuters.

Accidentul a avut loc duminică, în jurul orei locale 23:30, în apropiere de orașul Greta, la aproximativ 180 km nord-vest de Sydney, în regiunea Hunter, renumită pentru podgoriile și locurile de nuntă.

„Înțeleg că au fost împreună la o nuntă, am înțeles că au călătorit împreună... probabil pentru cazare”, a declarat comisarul adjunct interimar al poliției din NSW, Tracy Chapman, în timpul unei conferințe de presă televizate.

Primele cercetări arată că a fost un accident cu un singur vehicul, a spus Chapman. Poliția încă încearcă să identifice toți pasagerii, a spus ea.

Imaginile difuzate de presa australiană au arătat autobuzul răsturnat pe o parte. Unele persoane ar putea fi încă prinse sub vehicul, a declarat poliția.

Șoferul autobuzului, un bărbat în vârstă de 58 de ani, a fost arestat și se așteaptă să fie acuzat pentru accident, a declarat Chapman. El a fost dus la spital pentru a fi supus unor teste obligatorii de alcoolemie și de droguri.

În zonă era prezentă ceață densă în acel moment, dar cauza accidentului rutier - cel mai grav din Australia din ultimii aproape 30 de ani - nu a fost determinată, a declarat Chapman.

Cele două cele mai grave accidente de autobuz din țară au fost coliziuni frontale la două luni distanță, în 1989, care au provocat moartea a 35 și 21 de persoane, ambele în statul NSW. Optsprezece persoane au murit în 1973, când un autobuz turistic a plonjat pe o pantă după o defecțiune la frâne.

Premierul Anthony Albanese și-a exprimat „cele mai profunde condoleanțe” față de familiile persoanelor ucise și rănite.

„Cu toții cunoaștem bucuria de a merge la o nuntă... sunt unele dintre cele mai fericite momente pe care le poți avea. Ca o astfel de zi de bucurie, într-un loc frumos, să se încheie cu pierderi de vieți omenești și răniți este atât de crud, atât de trist și atât de nedrept”, a declarat Albanese reporterilor.

Locuitorii din zonă s-au adunat pentru a aduce un omagiu și a depune flori lângă locul accidentului.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: accident autobuz australia