x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Corina Creţu: Preşedintele Traian Băsescu a apărut ca un invitat nepoftit la Berlin

Corina Creţu: Preşedintele Traian Băsescu a apărut ca un invitat nepoftit la Berlin

de Agerpres    |    01 Feb 2014   •   18:43
 Corina Creţu: Preşedintele Traian Băsescu a apărut ca un invitat nepoftit la Berlin
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Europarlamentarul PSD Corina Creţu, vicepreşedintele al Grupului Social-Democrat din Parlamentul European, susţine că 'Traian Băsescu, chiar şi pe finalul mandatului, dă dovadă că nu înţelege nici cele mai elementare norme ale diplomaţiei iar 'faptul că preşedintele României susţine o vizită oficială la Berlin fără să fie primit de reprezentanţii conducerii politice a Republicii Federale vorbeşte de la sine'.

'Este regretabil că preşedintele Traian Băsescu pune din nou România într-o situaţie sensibilă din punctul de vedere al relaţiilor noastre externe. Băsescu a apărut pur şi simplu ca un musafir nepoftit în Germania. Vorbim iarăşi de o gafă a protocolului Administraţiei Prezidenţiale pe care, de această dată o surprinde şi presa germană', a declarat europarlamentarul PSD, potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Potrivit Corinei Creţu, 'este o regulă ca preşedintele unui stat străin să fie primit protocolar când susţine o vizită externă'.

'Singurul motiv la care mă pot gândi, pentru care acest lucru nu s-a întâmplat ieri pe 31 ianuarie, este că vizita nu a fost organizată în conformitate cu normele protocolului internaţional', mai afirmă europarlamentarul PSD.

×
Subiecte în articol: traian basescu berlin corina cretu