x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Transferul lui Bănel în Franţa, pe blogul The Guardian: "Paradoxal, în timp ce statul francez cheltuie bani ca să scape de ţigani, o instituţie franceză plăteşte unul să vină!"

Transferul lui Bănel în Franţa, pe blogul The Guardian: "Paradoxal, în timp ce statul francez cheltuie bani ca să scape de ţigani, o instituţie franceză plăteşte unul să vină!"

31 Aug 2011   •   16:17
Transferul lui Bănel în Franţa, pe blogul The Guardian: "Paradoxal, în timp ce statul francez cheltuie bani ca să scape de ţigani, o instituţie franceză plăteşte unul să vină!"

Transferul lui Banel Nicolita la Saint-Etienne a devenit subiectul unei ironii pe blogul prestigiosului cotidian britanic The Guardian.

Microbistii care acceseaza guardian.co.uk beneficiaza de o pagina speciala, Football live blog , unde pot comenta ultimele transferuri de jucatori ce au loc la nivelul fotbalului european.

Cand vine vorba de Banel, moderatorii englezi ai forumului au simtit nevoia sa demonstreze ca uneori pana si mult-laudatul umor englezesc are aceleasi valori ca cel practicat in autobaze.

"E de semnalat si transferul internationalului roman Banel Nicolita, de la Steaua Bucuresti la Saint Etienne, (pentru 700.000 de lire sterline). Transferul a provocat interes in presa sportiva romaneasca, Nicolita fiind unul dintre putinii membri ai comunitatii de etnie roma populari in tara sa. Jurnalistii vor trebui sa revolve paradoxul acestei mutari: in timp ce statul francez cheltuie bani ca sa scape de tigani, practica ce a produs probleme cu institutiile Uniunii Europene, o institutie franceza plateste unul sa vina!", scrie Florin Faje, pe blogul The Guardian.

Comentariul rasist, aparut probabil in pagina cotidianului britanic dintr-o "regretabila" eroare a unui moderator, are la baza "razboiul" ironiilor dintre englezi si francezi, Banel e doar o victima colaterala, si nevinovata.

×