x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Transnistria - Negocieri esuate

Transnistria - Negocieri esuate

de Vitalie Calugareanu    |    20 Oct 2006   •   00:00
Transnistria - Negocieri esuate
Corespondenta din Chisinau
Consultarile mediatorilor si observatorilor in problema transnistreana, care au avut loc miercuri la Odessa, s-au finalizat fara nici un rezultat, a anuntat ambasadorul cu misiuni speciale al Ministerului rus de Externe, Valeri Nesteruskin.

EGAL CU ZERO. "Rezultatul intrevederii este zero", a spus diplomatul. "Negocierile privind reglementarea transnistreana nu vor fi reluate nici in viitorul apropiat. La Odessa nu s-a reusit identificarea unei formule universale care sa readuca Chisinaul si Tiraspolul la masa de negocieri", a declarat ambasadorul Nesteruskin. El a adaugat ca delegatia regiunii separatiste transnistrene a propus un protocol tranzitar cu privire la garantarea mecanismului de activitate economica externa a Transnistriei, document care confera dreptul Tiraspolului de a gestiona independent segmentul de frontiera moldo-ucrainean care traverseaza regiunea.

Documentul a fost insa respins din start de delegatia moldoveneasca si de mediatorii din partea UE si SUA. Anterior, seful gruparii transnistrene, Igor Smirnov (foto), a declarat ca doar dupa semnarea protocolului de tranzit va reveni la masa de negocieri.

×
Subiecte în articol: externe