x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trei români, folosiţi la sortarea ilegală a deşeurilor la Charleroi, în Belgia

Trei români, folosiţi la sortarea ilegală a deşeurilor la Charleroi, în Belgia

de Istvan Deak    |    26 Iul 2013   •   18:16
Trei români, folosiţi la sortarea ilegală a deşeurilor la Charleroi, în Belgia

Parchetul belgian şi inspecţia muncii au descoperit un centru ilegal de sortare a deşeurilor la Charleroi, unde zecile de tone de deşeuri, unele dintre ele toxice, se aflau în grija a doar trei români, care nu aveau forme legale de angajare şi lucrau fără echipamente de protecţie.

Centrul se instalase de mai multe luni în depozitele fostei „Expo Seneffe”, potrivit lanouvellegazette.be. Joi, nouă poliţişti din zona Mariemont, parchetul şi inspecţia muncii din Charleroi, precum şi membri ai Unităţii de Combatere a Poluării din Regiunea valonă au descins la faţa locului şi au decis să închidă centrul de triere. Anchetatorii au descoperit acolo zeci de mii de tone de deşeuri, multe dintre ele periculoase, inclusiv azbo-ciment, depozitate fără nicio autorizaţie.

Cei trei români descoperiţi la faţa locului nu lucrau în baza vreunui contract de muncă şi nu beneficiau de vreo urmă de protecţie, nici măcar atunci când aveau de manipulat deşeuri din azbest sau aparate electrocasnice care conţin gaze.

În total, două buldozere, zece containere şi un Mercedes au fost confiscate de Parchet, care îi va audia pe cei care gestionau afacerea respectivă, firma Mondial Containers din Bruxelles, precum şi pe proprietarul halei. Cei vinovaţi vor fi urmăriţi în justiţie, riscând pedepse care ar putea ajunge până la trei ani de închisoare şi plata unei amenzi de 1 milion de euro, precum şi obligaţia de a reabilita zona.

Ancheta continuă, pentru a se afla care era provenienţa deşeurilor. 

×
Subiecte în articol: roman belgia deşeuri deseuri toxice