x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tribunalul UE menține suspendarea RT France. Reacția Moscovei

Tribunalul UE menține suspendarea RT France. Reacția Moscovei

27 Iul 2022   •   17:35
Tribunalul UE menține suspendarea RT France. Reacția Moscovei

Tribunalul UE a respins cererea canalului tv RT France de anulare a suspendării difuzării, după includerea pe lista sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei, scrie AFP.

Canal tv Russia Today a anunțat că va face recurs împotriva deciziei prin care instanța a apreciat că "din moment ce sunt temporare şi reversibile, nu aduc o atingere disproporţionată conţinutului esenţial al libertăţii de activitate a RT France".

"Vom lua măsuri de presiune similare vizând media occidentale care lucrează la noi în ţară. Nici noi nu le vom lăsa să lucreze în ţara noastră", a transmis purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. 

Canalele RT și Sputnik sunt considerate că fac propaganda Moscovei iar difuzarea lor a fost blocată pe 2 martie în UE, după invadarea Ucrainei de către Rusia.  Filiala franceză a RT era singura deschisă, după închiderea celei din Germania. 

Tribunalul UE a motivat că "limitările libertăţii de expresie a RT France sunt proporţionale, în măsura în care sunt adecvate şi necesare cu obiectivele urmărite", respectiv împiedicarea "propagandei în favoarea agresiunii militare a Federaţiei Ruse în Ucrain" în timpul emisiunilor difuzate la televiziune şi pe internet de media finanţate de statul rus".

 

×
Subiecte în articol: rt france