x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trimisă „să studieze” de un ministru american, Greta spune că nu are nevoie de o diplomă ca să înţeleagă schimbările climatice

Trimisă „să studieze” de un ministru american, Greta spune că nu are nevoie de o diplomă ca să înţeleagă schimbările climatice

23 Ian 2020   •   22:30
Trimisă „să studieze” de un ministru american, Greta spune că nu are nevoie de o diplomă ca să înţeleagă schimbările climatice
Sursa foto: Gabor KOVACS

Un ministru american, care i-a recomandat joi la Davos militantei ecologiste Greta Thunberg „să studieze”, a primit cu promptitudine replica acesteia: „nu e nevoie de o diplomă” pentru a înţelege schimbările climatice, potrivit AFP.

Întrebat despre apelul lansat de Greta Thunberg, care a cerut oprirea imediată a investiţiilor în sursele fosile de energie, secretarul american al Trezoreriei a răspuns în cadrul unei conferinţe de presă: „Este economist-şef? Sunt confuz ... După ce merge şi studiază economie la colegiu, poate să se întoarcă şi să ne explice asta”.

Tânăra suedeză a reacţionat pe Twitter că anul său de pauză - în care şi-a suspendat frecventarea şcolii - se termină în august şi că, oricum, „nu ai nevoie de o diplomă universitară” pentru a constata că eforturile în materie de emisii CO2 nu sunt suficiente.

Administraţia Trump şi Greta Thunberg se înfruntă de marţi la Davos, dar până acum într-o manieră mai mult voalată, fără să se întâlnească fizic.

Preşedintele american Donald Trump a criticat „profeţiile rele şi predicţiile apocalipsei” climatice marţi, într-un discurs la care a asistat şi militanta suedeză. Cu puţin timp înainte de a părăsi miercuri staţiunea de schi elveţiană, el a spus că i-ar fi „plăcut” să o întâlnească.

Puţin impresionată, Greta Thunberg şi-a reiterat avertismentele virulente către elita politică şi economică, afirmând că e timpul ca aceasta „să intre în panică”, întrucât „casa arde”, aşa cum adolescenta a făcut şi anul trecut la Davos.

Cancelarul german, Angela Merkel, a profitat de cea de-a 12-a sa participare la Forumul Economic Mondial pentru a apăra „nerăbdarea tinerilor” cu privire la problema schimbărilor climatice, fără să menţioneze totuşi numele Gretei Thunberg.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: greta thunberg