x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump a decis să renunţe la abonamentele pentru „The New York Times” şi „The Washington Post”

Trump a decis să renunţe la abonamentele pentru „The New York Times” şi „The Washington Post”

25 Oct 2019   •   18:30
Trump a decis să renunţe la abonamentele pentru „The New York Times” şi „The Washington Post”

Șeful administrației de la Washington, Donald Trump, a decis: „The New York Times” şi „The Washington Post” nu vor mai fi distribuite în fiecare dimineaţă la Casa Albă, scrie AFP.

„Nu ne-am reînnoit abonamentele”, a declarat, joi, Stephanie Grisham, purtătoare de cuvânt a preşedintelui Donald Trump, care îi atacă în mod constant pe jurnalişti, descrişi drept „inamici ai poporului”.

„Acest lucru va aduce economii substanţiale pentru contribuabili”, a adăugat ea.

Luni, pe canalul „Fox News”, preşedintele american a atacat, aşa cum se întâmplă în mod constant, cotidianul „The New York Times”. „Nu-l mai vrem la Casa Albă. Probabil vom renunţa la abonament precum şi la cel pentru «The Washington Post»”, a spus el.

„Sunt falşi”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Stephanie Grisham a precizat în „The Wall Street Journal” că administraţia de la Casa Albă intenţionează să solicite tuturor agenţiilor federale să renunţe la abonamentele făcute la aceste două ziare.

„Sunt convins că jurnaliştii de la «The New York Times» şi «The Washington Post» vor continua să facă jurnalism de calitate, fără să-şi facă griji dacă preşedintele recunoaşte că citeşte” aceste publicaţii, a reacţionat Jonathan Karl, preşedintele Asociaţiei corespondenţilor de presă la Casa Albă (WHCA).

„A ignora activitatea presei libere nu va face ca informaţiile să dispară şi nu îi va împiedica pe jurnalişti să informeze publicul şi să ceară ca cei care sunt la putere să răspundă”, a adăugat el.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Donald Trump