x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump avertizează Teheranul: ''Nu poate fi un alt masacru al manifestanţilor paşnici''

Trump avertizează Teheranul: ''Nu poate fi un alt masacru al manifestanţilor paşnici''

12 Ian 2020   •   07:28
Trump avertizează Teheranul: ''Nu poate fi un alt masacru al manifestanţilor paşnici''

Preşedintele american, Donald Trump, a avertizat sâmbătă regimul iranian împotriva unui "alt masacru al manifestanţilor paşnici"", referindu-se la mişcarea de contestare care a avut loc în ţară în noiembrie, transmite AFP.

"Nu poate fi un alt masacru al manifestanţilor paşnici şi nici întreruperea internetului. Lumea priveşte", a scris pe Twitter liderul de la Casa Albă.

Mai multe sute de studenţi s-au adunat sâmbătă seară la Teheran, ca răspuns la invitaţia de a aduce un omagiu cele 176 de victime ale Boeingului ucrainean, în majoritate iranieni şi canadieni, printre care cu două cetăţenii, doborât "din greşeală" miercuri de o rachetă iraniană.

Manifestaţiile care au izbucnit la jumătatea lui noiembrie în Iran pentru a protesta faţă de creşterea semnificativă a preţului la benzină au făcut peste 300 de morţi, potrivit ONG-ului Amnesty International.

Accesul la internet a fost întrerupt în mai multe rânduri, în special după apelurile la comemorare lansate pe reţelele sociale, la o lună după manifestaţii.

"Bravului popor iranian, care suferă de mult timp: sunt alături de voi de la începutul preşedinţiei mele şi administraţia mea va continua să fie alături de voi", a scris pe Twitter sâmbătă Donald Trump, în engleză şi persană. "Urmărim îndeaproape manifestaţiile voastre şi curajul vostru ne inspiră", a adăugat el.

În 2009, zeci de mii de persoane au manifestat împotriva contestatei realegeri a preşedintelui populist şi ultraconservator Mahmoud Ahmadinejad.

Aceste proteste au fost reprimate violent de forţele de securitate, reaminteşte AFP.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Donald Trump