x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump și-a vărsat furia: „O urăsc pe Taylor Swift!”

Trump și-a vărsat furia: „O urăsc pe Taylor Swift!”

de Redacția Jurnalul    |    17 Sep 2024   •   08:20
Trump și-a vărsat furia: „O urăsc pe Taylor Swift!”
Sursa foto: Una din piesele lui Swift este intitulată chiar „Cel mai mic om care a trăit vreodată”

„Războinicul” Donald Trump a avut nevoie de câteva zile pentru a-și da seama cât de grea a fost lovitura încasată de la megastarul pop Taylor Swift. Săptămâna trecută, imediat după încheierea primei confruntări televizate Trump-Harris, cântăreața a scris pe Instagram că va vota cu candidatul democrat la președinție. Încărcat de adrenalina luptei cu rivala sa, Trump s-a mulțumit să spună atunci că el nu este un fan al lui Taylor. Între timp, însă, „rana” s-a agravat.

Într-o postare scrisă cu majuscule pe platforma sa de social media, Truth Social, Donald Trump a spus ieri: „O URĂSC PE TAYLOR SWIFT!”.

Forța mediatică uriașă a cântăreței, care este urmărită pe Instagram de 284 de milioane de oameni,  s-a reflectat în sondajele de opinie de după declarația de susținere, care arată acum că Harris câştigă teren semnificativ.

Postarea în care Swift anunţa că va vota pentru Harris i-a adus vedetei peste 9 milioane de like-uri pe contul de Instagram. Prin comparație, Trump are cu totul 7,17 milioane de urmăritori, pe platforma sa socială.

După postarea lui Trump, Tim Walz, pe care Harris l-a ales pentru postul de vicepreşedinte, a scris pe X: „Swifties (fanii lui Taylor Swift, n.r.): Cu ajutorul vostru o să-l învingem pe cel mai mic om care a trăit vreodată”.

Una din piesele lui Swift este intitulată chiar „Cel mai mic om care a trăit vreodată”.

Sustinătorii cântăreței au declanșat pe internet un val de postări scrise tot cu majuscule „O IUBESC PE TAYLOR SWIFT”, în timp ce susținătorii fostului președinte american au lansat atacuri la adresa administrației Joe Biden. 

Trump şi Swift fac schimburi de replici de mai mulţi ani. După ce cântăreaţa şi-a anunţat în 2018 sprijinul pentru candidaţii democraţi, Trump a dat următorul răspuns la întrebările reporterilor de la Casa Albă: „Să spunem că îmi place muzica lui Taylor cu cam 25% mai puţin acum”. 

Asasinul de la gaura 6

Înaintea acestei răbufniri împotriva starului pop, Donald Trump era deja subiect de breaking-news mondial, după o presupusă tentativă de asasinat - a doua în decurs de numai două luni.

Duminică după-amiază, fostul președinte american se afla pe terenul de golf de lângă reședința sa din Florida, când martorii au auzit în apropiere cel puțin patru focuri de armă.

Donald Trump ajunsese la gaura 5 a terenului, când ofițerii din dispozitivul său de securitate au observat la câteva sute de metri distanță, în apropierea găurii 6, „țeava unei arme care ieșea prin gard”. 

Ofițerii au deschis focul, dar încă nu se știe dacă suspectul a ripostat. Acesta a reușit să fugă, însă a fost prins după mai puțin de o oră. În mașina sa, FBI a găsit o armă de tip AK 47.

 Suspectul, Ryan Wesley Routh, în vârstă de 58 de ani, este un fost muncitor în construcții, cunoscut ca înfocat suporter al Ucrainei, care a călătorit în 2022 la Kiev, unde a fost văzut la un miting la care s-a cerut sporirea ajutorului umanitar internațional. 

Mai mult decât atât, într-un interviu acordat atunci Newsweek România, el a declarat că planul său inițial fusese să lupte pe frontul din Ucraina, dar apoi s-a dedicat recrutării de voluntari străini care să se alăture trupelor ucrainene.

Un suspect fan Ucraina a fost practic un cadou pentru propaganda rusă, care ieri l-a prezentat pe larg, numindu-l inclusiv „mare suporter al Ucrainei naziste”.

Lideri americani și străini au reacționat după incidentul de pe terenul de golf. Kamala Harris a scris pe X: „Sunt bucuroasă că este în siguranță. Violența nu își are locul în America”, această ultimă afirmație fiind repetată și de președintele Joe Biden. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că se simte ușurat că Donald Trump este în siguranță, dar a avertizat: „nu trebuie să ne bazăm pe noroc”. „Ne rugăm pentru dumneavoastră, Domnule Președinte!”, a fost mesajul transmis de premierul Viktor Orban. Liderul maghiar a afirmat că Donald Trump nu va fi în siguranță până nu se va întoarce la Casa Albă.

„Au fost focuri de armă în apropierea mea, dar înainte ca spirala zvonurilor să scape de sub control, vreau ca voi să fiți primii care află asta: Sunt în siguranță și sunt bine. Nimic nu mă va opri. Nu voi renunța niciodată. Vă voi iubi mereu pentru că mă susțineți” - a anunțat Donald Trump, după incidentul de duminică.

×
Subiecte în articol: trump furie taylor swift