x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump neagă că ar fi știut despre întâlnirea dintre fiul său și o avocată din Rusia în timpul campaniei din 2016

Trump neagă că ar fi știut despre întâlnirea dintre fiul său și o avocată din Rusia în timpul campaniei din 2016

27 Iul 2018   •   15:54
Trump neagă că ar fi știut despre întâlnirea dintre fiul său și o avocată din Rusia în timpul campaniei din 2016

Preşedintele american Donald Trump a negat vineri că a ştiut în prealabil de o întâlnire din timpul campaniei electorale din 2016 între fiul său şi o avocată rusă care oferea informaţii compromiţătoare despre contracandidata sa democrată Hillary Clinton, aşa cum a afirmat fostul său avocat personal Michael Cohen, relatează AFP şi Reuters. 

"Nu am ştiu NIMIC despre întâlnirea cu fiul meu, Don Jr.", a scris Trump pe Twitter, după ce CNN a relatat că fostul său avocat de lungă durată, Michael Cohen, a spus că Trump a ştiut de dinainte de întrevedere. 

El l-a acuzat pe Cohen că "inventează poveşti" pentru a ieşi "dintr-o încurcătură fără legătură" cu acest caz. 

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, a afirmat că acesta a aprobat desfăşurarea unei reuniuni în timpul campaniei din 2016 între fiul său şi o avocată rusă care propunea informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton, au informat joi media americane. 

Donald Trump a pretins întotdeauna că nu ştie nimic despre această întâlnire, care s-a dovedit însă că a existat şi pentru care Donald Trump Jr. a fost audiat în faţa Congresului. 

La 9 iunie 2016, Donald Trump Jr. şi Jared Kushner, ginerele preşedintelui, au avut o întrevedere în Trump Tower, la New York, cu o avocată rusă, Natalia Veselniţkaia, despre care credeau că este un emisar al guvernului rus capabil să furnizeze informaţii despre Hillary Clinton, adversara democrată a lui Donald Trump. 

Potrivit familiei Trump, această întâlnire nu a avut niciun rezultat. 

Michael Cohen, fost avocat şi om de încredere al lui Donald Trump, care în prezent a rupt relaţiile cu omul de afaceri republican, a dat asigurări că acesta era la curent cu întâlnirea respectivă chiar înainte să aibă loc, potrivit posturilor CNN şi NBC.

AGERPRES

×