x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump anunță sfârșitul democrației americane dacă va pierde alegerile din 2024

Trump anunță sfârșitul democrației americane dacă va pierde alegerile din 2024

de Redacția Jurnalul    |    17 Mar 2024   •   11:20
Trump anunță sfârșitul democrației americane dacă va pierde alegerile din 2024
Sursa foto: Hepta

Donald Trump a declarat sâmbătă că dacă nu va câștiga alegerile prezidențiale din noiembrie 2024 va însemna probabil sfârșitul democrației americane.

Candidatul prezidențial republican, care s-a adresat susținătorilor din Ohio, a făcut această afirmație după ce a repetat declarația potrivit căreia înfrângerea sa la alegerile din 2020 în fața președintelui democrat Joe Biden a fost rezultatul unei fraude electorale, scrie Reuters.

În timpul unui discurs în aer liber, Trump a prezis că, dacă nu va câștiga alegerile generale din 5 noiembrie, democrația americană va lua sfârșit.

„Dacă nu vom câștiga aceste alegeri, nu cred că veți mai avea alte alegeri în această țară”, a spus Trump.

Trump, care este urmărit penal în Georgia pentru că a încercat să anuleze rezultatul alegerilor din 2020 în acest stat, a obținut săptămâna aceasta un număr suficient de delegați pentru a obține matematic nominalizarea republicană.

O revanșă la alegerile generale cu Biden va fi probabil extrem de strânsă. Un sondaj Reuters/Ipsos de săptămâna trecută i-a găsit pe cei doi candidați la egalitate statistică în rândul alegătorilor înregistrați.

Trump și-a deschis discursul de la Dayton cu un omagiu adus susținătorilor săi care se află în prezent în închisoare pentru revoltele de la Capitoliul SUA din 6 ianuarie 2021, când au încercat să blocheze certificarea victoriei lui Biden în alegerile din 2020.

Trump i-a salutat și i-a numit „patrioți” și „ostatici”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: trump democraţie alegeri