x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia a plasat-o pe logodnica lui Khashoggi sub protecția permanentă a poliției

Turcia a plasat-o pe logodnica lui Khashoggi sub protecția permanentă a poliției

22 Oct 2018   •   11:21
Turcia a plasat-o pe logodnica lui Khashoggi sub protecția permanentă a poliției

Autorităţile turce au plasat-o sub protecţia permanentă a poliţiei pe logodnica jurnalistului saudit asasinat Jamal Khashoggi, transmite Reuters, preluând o ştire a agenţiei Anadolu. 

Biroul guvernatorului din Istanbul a plasat-o pe Hatice Cengiz, cetăţeană turcă, sub protecţia poliţiei 24 de ore din 24, a relatat duminică Anadolu. 

Autorităţile nu au răspuns deocamdată solicitării de a preciza ce anume le-a determinat să ia această măsură. 

Jamal Khashoggi, rezident american şi editorialist al Washington Post, a dispărut în ziua de 2 octombrie după ce a intrat în clădirea consulatului saudit din Istanbul pentru a obţine unele documente necesare pentru căsătoria sa cu Hatice Cengiz. 

Timp de câteva săptămâni, Arabia Saudită a negat că ar cunoaşte ce s-a întâmplat cu Khashoggi, susţinând iniţial că acesta a părăsit consulatul. Sâmbătă, Riadul a declarat că jurnalistul a murit în urma unei altercaţii în incintă. Ulterior, ministrul de externe saudit, Adel al-Jubeir, a calificat moartea lui Khashoggi drept o 'uriaşă şi gravă eroare'. 

În ziua dispariţiei lui Khashoggi, Hatice Cengiz l-a aşteptat mai multe ore în afara consulatului. Întrucât logodnicul său nu şi-a făcut apariţia, Cengiz a contactat autorităţile, aşa cum o instruise jurnalistul, a relatat ea mai târziu. 

După ce Arabia Saudită a confirmat moartea lui Khashoggi, logodnica acestuia a scris în limba arabă, pe Twitter: 'Ţi-au luat trupul din această lume, dar zâmbetul tău minunat va rămâne pentru totdeauna în lumea mea'.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: jurnalist asasinat Khashoggi