x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turişti străini, supuşi la un ''marş al ruşinii'', în Indonezia

Turişti străini, supuşi la un ''marş al ruşinii'', în Indonezia

20 Dec 2016   •   22:10
Turişti străini, supuşi la un ''marş al ruşinii'', în Indonezia

Doi turişti australieni acuzaţi de furtul unei biciclete pe o insulă turistică din Indonezia au fost forţaţi la un ''marş al ruşinii'' în public cu o pancartă în jurul gâtului pe care scria "Eu sunt un hoţ", a declarat marţi un oficial local. 

Cei doi turişti, un bărbat şi o femeie, se presupune că au furat bicicleta acum zece zile pe Gili Trawangan, o mică insulă populară în apropiere de Bali. Imaginile postate pe reţelele sociale i-au arătat pe cei doi suspecţi defilând, sub escortă, prin sat, cu o pancartă în jurul gâtului pe care era scris cu litere mari: "Sunt un hoţ. Nu faceţi ceea ce am făcut eu ... !!! ", relatează Direct Matin. 

Anterior, înregistrările unei camere de supraveghere i-au arătat pe cei doi australieni furând o bicicletă într-un hotel, a declarat pentru AFP şeful satului, Muhamad Taufik. Managerul hotelului a raportat incidentul autorităţilor, iar cei doi suspecţi au fost arestaţi în ziua următoare, a adăugat el. "I-am interogat şi am căzut de acord să-i plimbăm în jurul insulei, apoi i-am forţat să părăsească Gili", a mai spus şeful satului. 

Aceşti australieni au fost primii străini din acest an forţaţi să efectueze un "marş al ruşinii" pe insula Gili Trawangan. Indonezienii arestaţi pentru furt au fost şi ei supuşi la această pedeapsă umilitoare, teoretic interzisă de legea indoneziană. 

"Marşul ruşinii este o reglementare în satul nostru. Nu ştiu dacă poliţia îi va inculpa acum, dar ceea ce contează pentru mine este că ei au plecat", a mai spus Taufik referindu-se la cei doi turişti australieni.AGERPRES

×