x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turiștii beți - problema majoră a Cracoviei

Turiștii beți - problema majoră a Cracoviei

de Redacția Jurnalul    |    19 Iun 2024   •   12:45
Turiștii beți - problema majoră a Cracoviei

Cracovia, al doilea oraș ca mărime din Polonia, se confruntă cu o problemă majoră: turiștii beți care provoacă haos în centrul istoric. Sătui de scandal, localnicii nemulțumiți dau în judecată orașul.

„Mulțimea, fără nicio restricție sau răspuns eficient din partea autorităților orașului, cântă, strigă, se bate, varsă. Zgomotul făcut de gloata beată depășește standardele permise de lege”, declară un localnic, menționează AFP.

Mai mult, concurența dintre cluburi pentru un număr mai mare de vizitatori la ore târzii a dus, de asemenea, la bătăi de stradă.

Procesul intentat în această lună, susținut de câteva zeci de localnici, acuză autoritățile că nu fac suficient pentru a aborda tulburările de ordine publică, inclusiv zgomotul puternic și beția excesivă.

„Nerespectarea legii a devenit un simbol al turismului în Cracovia", a declarat pentru AFP Ryszard Rydiger, avocatul care a inițiat această inițiativă.

El a comparat situația cu ceva ce nu se vede „nicăieri altundeva în Europa" și a spus că turiștii se comportă ca „Tarzan din junglă" fără consecințe.

Aceasta nu este prima dată când Cracovia - vizitată de un număr uriaș de 9,4 milioane de turiști în 2023, potrivit estimărilor orașului - se confruntă cu provocările reprezentate de vizitatorii săi mai indisciplinați.

Anul trecut, în centrul orașului au avut loc 6.800 de intervenții ale poliției, multe dintre ele pentru consum de alcool și distrugerea proprietății publice. Două treimi s-au soldat cu amenzi, potrivit purtătorului de cuvânt al poliției municipale, Marek Aniol.

Primarul Aleksander Miszalski a anunțat săptămâna aceasta numirea unui oficial de noapte, precum și planuri pentru un comitet care să cerceteze situația și să ofere soluții.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: turisti beti cracovia