x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UCIDEREA ANNEI POLITKOVSKAIA/Principalii acuzaţi au fost achitaţi

UCIDEREA ANNEI POLITKOVSKAIA/Principalii acuzaţi au fost achitaţi

de Mihaela Matachita    |    20 Feb 2009   •   00:00

Cei trei principali acuzaţi în procesul uciderii jurnalistei ruse Anna Politkovskaia au fost achitaţi joi, la Moscova, de juraţi, potrivit verdictului, a relatat AFP.



Procurorul Iulia Safina a anunţat că Parchetul va face apel la verdictul juraţilor care i-au achitat joi pe toţi suspecţii în procesul uciderii Annei Politovskaia.

Este vorba despre doi fraţi ceceni, Djabrail şi Ibrahim Mahmudov, suspectaţi că au supravegheat deplasările Annei Politovskaia şi că l-au condus pe ucigaşul prezumat, fratele lor Rustam, la locul crimei în seara omorului. Fostul poliţist Serghei Hadjikurbanov, suspectat că a organizat logistic asasinatul, a fost achitat de asemenea, ca şi un al patrulea acuzat, ex-agentul FSB (Serviciul federal de securitate, fostul KGB) Pavel Riaguzov, acuzat de extorcare şi abuz de putere, fapte care nu erau direct legate de omor.          

Anna Politkovskaia, jurnalistă la bisăptămânalul de opoziţie Novaia Gazeta, unul dintre puţinii profesionişti care au continuat să scrie despre războiul din Cecenia şi violarea drepturilor omului, a fost ucisă de gloanţe la 7 octombrie 2006 în blocul în care locuia, din centrul Moscovei, motivul crimei şi comanditarul rămânând necunoscute.

×
Subiecte în articol: externe