x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucigaşa lui Sharon Tate a murit în închisoare

Ucigaşa lui Sharon Tate a murit în închisoare

de Mihaela Matachita    |    25 Sep 2009   •   00:00

Ex-discipol al cunoscutului guru sângeros Charles Manson, Susan Atkins a murit "din cauze naturale" joi, la vârsta de 61 de ani, într-o închisoare californiană, a anunţat vineri administraţia penitenciarului, citată de AFP.

Încarcerată de 37 de ani, Susan Atkins suferea de un cancer al creierului în fază terminală. Toate cererile de eliberare condiţionată i-au fost respinse. Ultima o făcuse la 2 septembrie.

Ea a fost declarată vinovată de moartea a şapte oameni, inclusiv cea a actriţei Sharon Tate, soţia regizorului de origine poloneză Roman Polanski. Aceasta era însărcinată în opt luni şi jumătate când a fost ucisă cu o sălbăticie care a şocat întreaga lume în 1969. Atkins a explicat că a înjunghiat-o pe Tate deoarece "se săturase să o audă rugându-se, rugându-se şi implorând" să fie cruţate viaţa ei şi a copilului ei. Apoi, Atkins a folosit sângele victimei pentru a scrie cuvântul "porc" pe uşa casei actriţei.

Iniţial, ea a fost condamnată la moarte, asemenea lui Charles Manson şi a altor trei membri ai "familiei" acestui guru, dar ca urmare a unei scurte abolirii a pedepsei cu moartea în California, în 1972, pedeapsa a fost comutată în închisoare pe viaţă.

Manson şi alţi trei discipoli sunt încă la închisoare. Prezentat în cursul procesului drept un nebun solitar dotat cu o capacitate de convingere impresionantă, Charles Manson a ordonat discipolilor săi să omoare la întâmplare locuitori din cartierele elegante ale albilor din Los Angeles, dorind să declanşeze un război rasial apocaliptic. (MFM)

×
Subiecte în articol: externe