x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina critică dur Germania. Olaf Scholz refuză să se deplaseze la Kiev

Ucraina critică dur Germania. Olaf Scholz refuză să se deplaseze la Kiev

03 Mai 2022   •   15:55
Ucraina critică dur Germania. Olaf Scholz refuză să se deplaseze la Kiev
Sursa foto: hepta

Cancelarul german Olaf Scholz a fost criticat dur de ambasadorul Ucrainei la Berlin deoarece nu vrea să se deplaseze la Kiev pentru a-l întâlni pe Volodimir Zelenski, scrie dpa.

"Să fii cu capsa pusă nu prea îi stă bine unui om de stat. Este vorba despre cel mai brutal război de anihilare de la atacul nazist asupra Ucrainei, nu este grădiniţă", a declarat Andrii Melnîk.

El a precizat că  "Ucraina  ar aștepta, mai mult decât de la orice vizită simbolică, implementarea de către coaliţia germană aflată la guvernare a solicitării Bundestagului de livrare rapidă a armelor grele şi îndeplinirea promisiunilor făcute până acum".

Acesta nu vrea să meargă în Ucraina după ce Volodimir Zelenski a refuzat vizita președintelui german Frank-Walter Steinmeier. El urma să meargă la Kiev împreună cu şefii de stat ai Poloniei, Letoniei, Estoniei şi Lituaniei la mijlocul lunii aprilie, dar a fost refuzat pe ultima sută de metri.

Scholz a spus că este inacceptabil ca președintele unui stat care oferă ajutor militar și financiar semnificativ să i se închidă ușa. 

Totuși, o delegație alcătuită din șefa diplomației germane, Annalena Vaerbock și doi parlamentari din Bundestag vor să se deplaseze în Ucraina. 

Președintele Steinmeier a fost acuzat pentru că nu a dat atenție avertismentelor privind o posibilă amenințare din partea Rusiei. 

Germania a trimis Ucrainei armament în valoare de peste  190 de milioane de euro. Au fost exportate, săptămâna trecută, 50 de tancuri antiaeriene Gepard dar Melnîk a criticat faptul că nu există muniție pentru aceste tancuri. 

 

×
Subiecte în articol: ucraina germania Olaf Scholz