x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina nemulțumită de Germania. Consilierul lui Zelenski îl critică pe cancelarul Olaf Scholz

Ucraina nemulțumită de Germania. Consilierul lui Zelenski îl critică pe cancelarul Olaf Scholz

18 Mar 2022   •   15:55
Ucraina nemulțumită de Germania. Consilierul lui Zelenski îl critică pe cancelarul Olaf Scholz
Sursa foto: hepta

Declarația cancelarului german Olaf Scholz care a luat apărarea poporului rus a nemulțumit administrația de la Kiev. Un consilier al președintelui Volodimir Zelenski îi contestă afirmațiile, scrie dpa. 

"Nu poporul rus a luat decizia fatală de a invada Ucraina. Acest război este războiul lui Putin", a declarat aseară Olaf Scholz.

La această declarație a luat atitudine Mihailo Podoliak, consilier al lui Volodimir Zelenski și negociator în cadrul discuțiilor de pace cu Rusia.

"Această distincţie, deşi este larg răspândită în Europa, este greşită", a scrie acesta pe Telegram, precizând că majoritatea rușilor susțin războiul. 

Consilierul l-a criticat pe șeful guvernului de la Berlin a doua zi după ce Zelenski s-a adresat Bundestag-ului cerând mai mult sprijin. 
"Daţi-i Germaniei rolul conducător pe care şi l-a câştigat", a îndemnat Zelenski într-un mesaj video. Scholz i-a mulțumit pentru mesaj dar a refuzat intervenția militară în Ucraina. 


 

×
Subiecte în articol: ucraina germania