x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina revendică distrugerea unei importante nave militare rusești în Crimeea

Ucraina revendică distrugerea unei importante nave militare rusești în Crimeea

de Redacția Jurnalul    |    26 Dec 2023   •   14:20
Ucraina revendică distrugerea unei importante nave militare rusești în Crimeea
Sursa foto: hepta

Forțele aeriene ucrainene au declarat, marți, că au distrus o importantă navă de debarcare rusă staționată în apele Crimeei, după ce guvernatorul instalat de Rusia în Crimeea a declarat că asaltul Kievului a provocat un incendiu în portul Feodosia, potrivit Reuters.

„Iar flota din Rusia este din ce în ce mai mică! Mulțumesc piloților forțelor aeriene și tuturor celor implicați pentru munca filigranată!”, a declarat comandantul forțelor aeriene ucrainene, Mykola Oleshchuk, pe aplicația de mesagerie Telegram, fără a furniza dovezi.

Într-o declarație separată, forțele aeriene ucrainene au afirmat, tot fără a furniza dovezi, că piloții săi au atacat Feodosia în jurul orei 02:30 (00:30 GMT) cu rachete de croazieră, distrugând nava Novocherkassk a Flotei rusești din Marea Neagră.

Raportul nu a putut fi verificat independent și nu a existat niciun comentariu din partea Rusiei cu privire la presupusa distrugere a navei. Nu s-a știut ce rachete ar fi folosit Ucraina și câte dintre ele.

Anterior, marți, Serghei Aksyonov, guvernatorul instalat de Rusia în Crimeea, a declarat doar că atacul ucrainean a dus la un incendiu în zona portuară a orașului, care a fost stăpânit cu promptitudine.

„Toate serviciile de urgență relevante se află la fața locului”, a declarat Aksyonov pe Telegram. „Locuitorii din mai multe case vor fi evacuați”.

Administrația instalată de Rusia în Crimeea a precizat într-un comunicat că, din „motive tehnice”, trenurile nu vor pleca deocamdată din Feodosia și că traficul stradal a fost parțial blocat în Feodosia.

Orașul Feodosia, care are o populație de aproximativ 69.000 de persoane, se află pe coasta sudică a Peninsulei Crimeea.

Imagini postate pe mai multe canale de știri rusești pe Telegram au arătat explozii puternice și incendii deasupra unei zone portuare.

Atât Rusia, cât și Ucraina au exagerat deseori pierderile pe care susțin că și le-au provocat reciproc în războiul care durează de 22 de luni, subestimându-și totodată propriile pierderi de victime și de echipamente.

Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina într-o mișcare condamnată pe scară largă în 2014.

×
Subiecte în articol: ucraina Rusia crimeea razboi