x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina sfidează România. "Canalul Bâstroe este perfect navigabil!"

Ucraina sfidează România. "Canalul Bâstroe este perfect navigabil!"

de Redacția Jurnalul    |    07 Mar 2023   •   13:30
Ucraina sfidează România. "Canalul Bâstroe este perfect navigabil!"
Sursa foto: antena3CNN

În timp ce clasa politică s-au făcut că nu vede iar președintele Klaus Iohannis i-a apostrofat pe românii care l-au votat că fac afirmații nefondate, canalul Bâstroe a devenit navigabil.

Experții Comisiei Europene au ajuns în țara noastră înainte de măsurătorile pe Canalul Bâstroe, programate să înceapă pe 15 martie. Prima întâlnire a avut loc, luni, la Palatul Victoriei cu reprezentanți ai Ministerului Transporturilor. Oficiali români și europeni vor merge în Delta Dunării pentru a verifica porturile. Ministerul Transporturilor va trimite o scrisoare părții ucrainene cu detaliile tehnice ale măsurătorilor.

Prima oprire va fi la Isaccea, după care vor ajunge la Ismail, în Ucraina. 

Din cauza acumulării permanente de mâl, canalul Bâstroe va trebui dragat continuu, astfel că lucrările nu se vor opri niciodată.

Fostul guvernator al Deltei Dunării, Virgil Munteanu, este neîncrezător în raportul Apelor Române cu privire la debitele pe brațele Chilia și Bâstroe. 

INHG a transmis, luni, că nu sunt modificări majore între debitele din 2017 și cele din prezent. 

"Acele date, incluse într-un document al Apelor Romane, mi se par extrem de interpretabile. Nu ar trebui sa se vorbească de debite, ci de adâncimi. Și să compari anul 2023 cu anul 2017...De ce cu anul 2017 și nu cu altul? Poate pentru că datele sunt similare?

Datele sunt foarte interpretabile.

Acest canal este perfect funcțional începând cu data de 17 februarie 2023, când a fost emis, de către Ministerul Infrastructurii din Ucraina avizul pentru navigatori. Se menționează foarte clar în documentul ucrainean că navele cu pescaj până la 6,5 m pot intra", a afirmat Virgil Munteanu la Antena 3 CNN.

"Canalul Bâstroe, perfect navigabil!"

×
Subiecte în articol: ucraina romania bastroe