x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina va primi în continuare ajutor militar și financiar de la mai multe state UE

Ucraina va primi în continuare ajutor militar și financiar de la mai multe state UE

11 Aug 2022   •   21:05
Ucraina va primi în continuare ajutor militar și financiar de la mai multe state UE

Ucraina va primi ajutor militar și financiar de la Marea Britanie, Danemarca și Germania, scrie Reuters.

Regatul Unit a trimis deja forțelor ucrainene armament avansat și a instruit mii de soldați din această țară iar acum spune că va mai livra Kievului rachete de precizie ghidate M31A1 care pot lovi ţinte aflate la o distanţă de până la 80 de kilometri.

''Această ultimă tranşă a sprijinului militar le va permite forţelor armate ale Ucrainei să se apere împotriva agresiunii ruse şi utilizării aleatorii a artileriei cu rază lungă de acţiune. Sprijinul nostru continuu trimite un mesaj foarte clar: Marea Britanie şi comunitatea internaţională se opun acestui război ilegal şi vor fi alături, furnizând asistenţă defensivă militară Ucrainei pentru a o ajuta să se apere contra invaziei lui Vladimir Putin'', a anunțat ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace.

Și  Danemarca va suplimenta cu 110 milioane de euro ajutorul financiar pentru Ucraina, a anunţat premierul danez Mette Frederiksen.
''Acesta este un război împotriva valorilor pe care sunt construite Europa şi lumea liberă. Astăzi ne reafirmăm angajamentul de a sprijini Ucraina'', a spus aceasta. În total, ajutorul autorităților de la Copenhaga se ridică la circa 415 milioane de euro, constând și în trimiterea de instructori în UK pentru antrenarea de luptători ucraineni dar și perfecționarea acestora pe teritoriul său. 

Totodată, cancelarul german Olaf Scholz a declarat că țara sa va trimite în continuare bani și armament în Ucraina. 
 

×