x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina: Volodimir Zelenski cere UE să contribuie la încetarea războiului

Ucraina: Volodimir Zelenski cere UE să contribuie la încetarea războiului

04 Iun 2019   •   19:28
Ucraina: Volodimir Zelenski cere UE să contribuie la încetarea războiului

Noul preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski a cerut marţi Uniunii Europene să-şi intensifice presiunile asupra Moscovei pentru a pune capăt războiului din estul Ucrainei, trăgând un semnal de alarmă legat de soarta copiilor victime ale conflictului, relatează AFP.

Fostul actor de comedie, în vârstă de 41 de ani, a ales să facă prima sa vizită oficială externă la Bruxelles, sediul instituţiilor Uniunii Europene şi al NATO.

Zelenski a fost primit de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi urma să se deplaseze apoi la sediul NATO pentru o întrevedere cu secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

El a pledat în această primă vizită externă cauza copiilor victime ale conflictului cu separatiştii proruşi din estul Ucrainei, soldat cu aproximativ 13.000 de morţi începând din 2014.

''Mă gândesc în continuu la sutele de copii ucişi de gloanţe în estul Ucrainei'', a scris el pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ONU, 147 de copii (98 de băieţi şi 49 de fete) au murit în regiunea Donbas de la începutul războiului din estul Ucrainei, alţi 363 de copii fiind răniţi. Aproximativ 200.000 de copii au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ucraina zelenski ue razboi