x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE a prelungit cu încă şase luni sancţiunile împotriva Rusiei

UE a prelungit cu încă şase luni sancţiunile împotriva Rusiei

19 Dec 2019   •   21:50
UE a prelungit cu încă şase luni sancţiunile împotriva Rusiei

Uniunea Europeană a prelungit cu încă şase luni sancţiunile împotriva Rusiei pentru anexarea Crimeei şi implicarea în conflictul din estul separatist al Ucrainei, fiind astfel oficializată o decizie luată de liderii europeni la ultimul Consiliu European, relatează joi agenţia DPA.

Sancţiunile UE, adoptate pe 31 iulie 2014 iniţial pentru o perioadă de un an şi prelungite apoi la fiecare şase luni, vizează mai multe sectoare ale economiei ruse, printre care finanţele, energia şi apărarea.

Astfel, unele bănci şi companii ruse au un acces limitat pe pieţele primare şi secundare de capital ale UE, sunt oprite tranzacţiile de export sau import de armament, precum şi exportul de produse cu dublă întrebuinţare, şi este restrâns accesul Moscovei la anumite tehnologii şi servicii sensibile ce pot fi utilizate în sectorul petrolier.

UE condiţionează relaxarea acestor sancţiuni de progrese în implementarea acordurilor de la Minsk, care prevăd, printre altele, respectarea încetării focului în estul separatist al Ucrainei şi retragerea armamentului greu.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: sanctiuni UE Rusia