x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE vrea un acord pentru continuarea misiunii din Rafah. Borrell îl critică pe Netanyahu

UE vrea un acord pentru continuarea misiunii din Rafah. Borrell îl critică pe Netanyahu

de Redacția Jurnalul    |    27 Mai 2024   •   18:45
UE vrea un acord pentru continuarea misiunii din Rafah. Borrell îl critică pe Netanyahu
Sursa foto: hepta

Uniunea Europeană intenționează să ajungă luni la un acord de principiu pentru a continua misiunea UE la Rafah, orașul care se învecinează cu Egiptul, a declarat Josep Borrell, șeful politicii externe a blocului comunitar.

Luând cuvântul înaintea unei reuniuni lunare a miniștrilor de externe ai UE, Borrell l-a acuzat, de asemenea, pe premierul israelian Benjamin Netanyahu că folosește în scopuri politice proprii afirmații false de antisemitism împotriva Curții Penale Internaționale (CPI), scrie Reuters.

Blocul comunitar ia în considerare reactivarea Misiunii Uniunii Europene de asistență la frontieră (EUBAM) Rafah, care nu a mai fost operațională din 2007, când gruparea militantă islamistă palestiniană Hamas a preluat controlul total asupra Fâșiei Gaza.

Punctul de trecere Rafah este principalul punct de intrare a ajutoarelor din Egipt și a fost închis de când forțele israeliene au preluat controlul asupra acestuia din partea Gazei în urmă cu aproape trei săptămâni.

„Astăzi putem avea o decizie politică, iar apoi trebuie să fie pusă în aplicare din punct de vedere tehnic”, a declarat Borrell reporterilor, adăugând că va fi nevoie de aprobarea Israelului, a Egiptului și a palestinienilor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ue acord rafah borrell