x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE are nevoie de un milion de stații de încărcare electrice până în 2024

UE are nevoie de un milion de stații de încărcare electrice până în 2024

11 Feb 2021   •   13:00
UE are nevoie de un milion de stații de încărcare electrice până în 2024

Uniunea Europeană are nevoie de un milion de stații publice de încărcare pentru autovehiculele electrice până în 2024 și să ajungă la 3 milioane până în 2029, transmite Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), citată de Reuters. Totodată, ar trebui instalate 1.000 de stații de încărcare cu hidrogen în următorii 9 ani.

"Stabilirea acestor ţinte va trimite un semnal puternic consumatorilor că numărul staţiilor publice de încărcare va continua să ţină pasul cu creşterea explozivă a vânzărilor de vehicule electrice în Europa. De asemenea, ar oferi o certitudine industriei auto dar şi operatorilor de reţea, operatorilor de infrastructură de încărcare şi companiilor de transport", scrie în document.

Vânzările de mașini electrice și hibride s-au triplat în 2020, depășind un milion de unități, ceea ce reprezintă peste 10% din totalul autovehiculelor achiziționate, motiv pentru care producătorii auto vor să investească în noua tehnologie pentru lansarea de noi modele, astfel încât să îndeplinească normele UE privind emisiile. 

În 2020 existau 224.538 de stații de încărcare electrice în blocul comunitar. 

În România au fost vândute 8.902 de mașini electrice și hibride în 2020, cu 33,3% mai multe comparativ cu anul anterior. Cele mai multe, respectiv 5.019, au fost hibride.

 

×