x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE încearcă să aibă acces la vaccinurile AstraZeneca produse în SUA

UE încearcă să aibă acces la vaccinurile AstraZeneca produse în SUA

06 Mar 2021   •   17:30
UE încearcă să aibă acces la vaccinurile AstraZeneca produse în SUA

Uniunea Europeană va cere Statelor Unite ale Americii să permită exportul a milioane de doze de vaccin anticoronavirus AstraZeneca, în contextul în care blocul comunitar se luptă să soluţioneze chestiunea penuriei de doze de vaccin, a relatat sâmbătă cotidianul britanic Financial Times, citat de Reuters.

UE mai vrea ca Washingtonul să asigure libera circulaţie a transporturilor cu componente cruciale ale vaccinului necesare pentru producţia europeană, mai scrie sursa citată, scrie AGERPRES

"Avem încredere că putem conlucra cu SUA pentru a ne asigura că vaccinurile produse sau îmbuteliate în SUA şi destinate îndeplinirii obligaţiilor contractuale ale producătorilor de vaccin faţă de UE vor fi pe deplin onorate", a citat FT o declaraţie a Comisiei Europene.

Ţările din UE au început campania de vaccinare la sfârşitul lui decembrie, însă procesul se desfăşoară mult mai lent decât în alte naţiuni bogate, inclusiv în SUA şi în Regatul Unit, fostă ţară membră a UE. Oficialităţile europene aruncă vina parţial pe seama problemelor de aprovizionare ale fabricanţilor. 

×
Subiecte în articol: AstraZeneca ue