x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE ia în calcul măsuri contra Ungariei, dacă Orban se va opune ajutorului pentru Ucraina

UE ia în calcul măsuri contra Ungariei, dacă Orban se va opune ajutorului pentru Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    29 Ian 2024   •   19:45
UE ia în calcul măsuri contra Ungariei, dacă Orban se va opune ajutorului pentru Ucraina

Uniunea Europeană ar putea lua măsuri împotriva economiei Ungariei dacă Budapesta blochează un nou ajutor acordat Ucrainei la un summit din această săptămână. Asta conform unui plan confidențial elaborat de Bruxelles, a anunțat duminică Financial Times.

Bruxelles a conturat o strategie care vizează slăbiciunile economice ale Ungariei, punându-i astfel moneda în pericol și provocând o prăbușire a încrederii investitorilor. Planul ar fi aplicat dacă Budapesta va refuza să-și ridice vetoul asupra ajutorului acordat Kievului, a transmis ziarul, care citează un document întocmit de oficialii UE.

În documentul văzut de FT și citat de Reuters scrie că „în cazul în care nu există un acord în summit-ul din 1 februarie, alți șefi de stat și de guvern ar declara public că, în lumina comportamentului neconstructiv al premierului ungar . . .ei nu își pot imagina că fondurile UE vor fi furnizate Budapestei”.

Ministrul maghiar Janos Boka a declarat pentru ziarul Budapesta că nu este conștient de amenințare și că Ungaria „nu cedează presiunii”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ue Ungaria ajutor ucraina