x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE acordă Republicii Moldova asistenţă macrofinanciară de 145 de milioane de euro

UE acordă Republicii Moldova asistenţă macrofinanciară de 145 de milioane de euro

de Redacția Jurnalul    |    15 Iun 2023   •   19:30
UE acordă Republicii Moldova asistenţă macrofinanciară de 145 de milioane de euro

Uniunea Europeană a acordat Republicii Moldova o asistenţă macrofinanciară în valoare de 145 de milioane de euro, a anunţat preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, potrivit Deschide.md.

"Cu trei săptămâni în urmă, la Chişinău, le-am spus moldovenilor că nu sunt singuri. Astăzi, oferim încă 145 de milioane de euro pentru a sprijini reformele Republicii Moldova. Viitorul Moldovei este în Uniunea Europeană", a transmis ea într-un mesaj pe Twitter.

Parlamentul European a votat cu o lună în urmă creşterea asistenţei macrofinanciare a UE pentru Republica Moldova cu încă 145 de milioane de euro, suma totală ajungând, astfel, la 290 de milioane de euro, aminteşte Deschide.md.

Suma de 145 de milioane de euro a asistenţei macrofinanciare pentru R. Moldova include 100 de milioane de euro sub formă de împrumuturi cu dobândă redusă şi 45 de milioane de euro sub formă de granturi, pentru a acoperi o parte din nevoile financiare externe ale Chişinăului în 2023, precizează publicaţia menţionată. 

×
Subiecte în articol: ue republica moldova