x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ultranaţionaliştii ucraineni ameninţă cu distrugerea conductelor ruseşti de pe teritoriul Ucrainei

Ultranaţionaliştii ucraineni ameninţă cu distrugerea conductelor ruseşti de pe teritoriul Ucrainei

16 Mar 2014   •   21:48
Ultranaţionaliştii ucraineni ameninţă cu distrugerea  conductelor ruseşti de pe teritoriul Ucrainei

Dmitri Iaros, liderul unei grupări ultranaţionaliste ucrainene - Sector Dreapta, a ameninţat că toate conductele de gaz ruseşti de pe teritoriul Ucrainei, vor fi distruse dacă problemele dintre cele două ţări nu se vor rezolva pe cale diplomatică.

Într-un discurs susţinut în faţa membrilor grupării, Iaros i-a îndemnat să reziste ocupaţiei ruseşti. "Nu putem permite inamicului să conducă un atac de tip blitzkrieg pe teritoriul ucrainean. Nu trebuie să uităm că Rusia face bani din furnizarea de petrol către Occident prin conductele noastre. Vom distruge aceste conducte şi ne vom lăsa duşmanul fără bani", a transmis Iaros, citat de Russia Today.

Iaros a cerut susţinătorilor lui să se înarmeze, dacă nu se poate ajunge la o soluţie pe cale diplomatică. "Crimeea este prea mică pentru a satisface apetitul imperiului rus şi cu siguranţă Kremlinul va dori să ocupe întreaga Ucraină.
Pământul va arde sub picioarele invadatorilor! Lăsaţi-i să se înece cu propriul sânge atunci când ne vor ataca teritoriul! Niciun pas inapoi! Nu vom permite regimului violent, totalitarist al Moscovei să pornească un Al Treilea Război Mondial", a spus Iaros.

Membrii grupării "Sector Dreapta" sunt recunoscuţi că folosesc însemne naziste, organizaţia fiind formată din mai multe grupări de extremă dreapta. "Sector Dreapta" a luat fiinţă în noiembrie 2013, fiind recunoscut faptul că membrii săi s-au implicat activ în violenţele de la Kiev, care au condus la fuga preşedintelui Viktor Ianukovici.

×
Subiecte în articol: criza ucraina