x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un american, pe lista FBI a celor mai căutaţi terorişti

Un american, pe lista FBI a celor mai căutaţi terorişti

21 Apr 2009   •   00:00
Un american, pe lista FBI a celor mai căutaţi terorişti

FBI a inclus pentru prima dată un cetăţean din SUA pe lista celor mai căutaţi suspecţi de terorism, listă pe care se află şi Osama ben Laden, relatează AP, citată de Agerpres.

Daniel Andreas San Diego, un specialist în computere în vârstă de 31 de ani din Berkeley, California, este căutat pentru atacurile cu bombă din 2003 asupra sediilor a două companii din California.

Autorităţile americane îl descriu pe San Diego ca fiind un activist pentru drepturile animalelor care a trecut la atacuri cu bombă şi spun că acesta are tatuate pe corp următoarele cuvinte: 'Nu e nevoie decât de o scânteie'.

Un oficial a declarat sub anonimat că FMI va anunţa marţi că San Diego a fost adăugat pe lista celor mai căutaţi terorişti. San Diego ar fi a 24-a persoană din listă şi singurul cetăţean din SUA suspectat de terorism.

Mandatul de arestare pentru San Diego a fost eliberat în 2003, după atacurile cu bombă asupra sediului firmei de biotehnologie Chiron Corp. şi asupra companiei de nutriţie şi cosmetice Shaklee Corp. Exploziile au cauzat daune minore şi nimeni nu a fost rănit.

Un grup intitulat 'Revolutionary Cells' /'Celulele Revoluţionare'/ şi-a asumat responsabilitatea pentru atac, transmiţând printr-o serie de e-mail-uri că a ales ca ţinte cele două companii din cauza legăturilor acestora cu o firmă de cercetare care făcea experimente medicale şi chimice pe animale.

Oficialii americani au oferit o recompensă de 250.000 de dolari pentru orice informaţii care ar duce la prinderea lui San Diego, o sumă de cinci ori mai mare decât recompensele oferite pentru alţi aşa-numiţii 'terorişti eco' daţi în urmărire în SUA.

FBI a anunţat în februarie că San Diego ar putea locui în Costa Rica, unde ar lucra cu americani sau cu vorbitori de limbă engleză.

San Diego este descris ca fiind vegetarian şi purtând un pistol de 9 mm. Pe abdomen ar avea tatuate imagini cu clădiri în flăcări care se dărâmă.

Lista FBI a celor mai căutaţi terorişti este diferită de cea a celor mai căutate 10 persoane. Liderul Al Qaida Osama ben Laden se află însă pe ambele liste.

 

×
Subiecte în articol: externe diego san diego