x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un apropiat al unuia dintre autorii atentatului asupra Charlie Hebdo a fost reţinut în Turcia

Un apropiat al unuia dintre autorii atentatului asupra Charlie Hebdo a fost reţinut în Turcia

07 Aug 2016   •   15:03
Un apropiat al unuia dintre autorii atentatului asupra Charlie Hebdo a fost reţinut în Turcia

Un apropiat al unuia dintre autorii atentatului asupra redacţiei revistei Charlie Hebdo din ianuarie 2015 de la Paris a fost reţinut la sfârşitul lunii iulie în Turcia, suspectat că a vrut să se deplaseze în Siria, a afirmat duminică o sursă apropiată anchetei, potrivit AFP.

Mourad Hamyd, cumnat al lui Chérif Kouachi, a fost expulzat de Turcia şi plasat într-un centru de detenţie din Bulgaria la 28 iulie, potrivit sursei citate.

Secţia antiteroristă a Parchetului din Paris a deschis la 29 iulie o informare judiciară în vederea emiterii unui mandat de arestare european împotriva tânărului în vârstă de 20 de ani.

Comis de Chérif şi Said Kouachi, atacul jihadist de la 7 ianuarie 2015 împotriva caricaturiştilor de la Charlie Hebdo în birourile publicaţiei satirice din Paris s-a soldat cu 11 morţi.

Mourad Hamyd, cu a cărui soră s-a căsătorit Chérif, cel mai mic dintre fraţii Kouachi, a fost arestat preventiv timp de 48 de ore la o zi după atentat, după care a fost eliberat fără ca împotriva sa să fie reţinută vreo probă.

Apropiaţi au semnalat dispariţia sa la comisariatul din Charleville-Mézieres (nord-est), unde el locuia cu familia, potrivit sursei judiciare.

Într-un interviu pentru AFP la 10 ianuarie 2015, el s-a declarat "siderat, complet depăşit de evenimente". "Acest atentat (asupra Charlie Hebdo) este groaznic, este o crimă oribilă şi mă gândesc la victime şi la familiile lor", a declarat el, dând asigurări că nu are legături decât "destul de îndepărtate" cu Chérif Kouachi.

Conform unui bilanţ făcut public la 19 iulie de premierul francez Manuel Valls, 2.147 de francezi sau străini cu reşedinţa în Franţa "sunt cunoscuţi pentru implicarea lor în filiere siriano-irakiene".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Charlie Hebdo